Strontrace - Beurtveer - Visserij - Liereliet

Augustus 2020

In April hebben we al melding gemaakt van hoe moeilijk het dit jaar zou kunnen worden, maar we hadden nog hoop op een goed afloop van het COVID-19 virus.

Begin Augustus hebben geprobeerd om Liereliet in een aangepaste versie te presenteren. Deze is naar de Gemeente gestuurd.
Helaas zijn de regels van de Gemeente zo streng dat we de verantwoording niet met elkaar willen en kunnen dragen.

Natuurlijk zijn wij erg teleurgesteld mede omdat het programma er weer prachtig uitzag. Ook de Strontrace, Beurtveer en Visserij kunnen dit jaar niet plaatsvinden. Meer info vindt u op www.zeilvaartcollegeworkum.nl 

Hopelijk zien we elkaar weer in een corona-vrij Liereliet Festival van 2021.

 

April 2020

Klompsile19Afgelopen week is het ene na het andere zeilevenement afgelast. Het Zeilvaart College Workum, de Vereniging Zeilvracht, de Stichting Liereliet Workum, de Visserijvereniging Workum en de Stichting Zeilvaart Warmond leven mee met al die organisatoren. 2020 zonder Skûtsjesilen, Sail Amsterdam, de Zachtebedrace en al die andere bruisende evenementen. We gaan het enorm missen, want het zijn ook allemaal evenementen waarin we elkaar ontmoeten en bijpraten.

Als organisatoren van de Strontweek 2020 volgen we alles op de voet. Vooralsnog willen we heel graag de Strontweek van 9 tot 17 oktober 2020 door laten gaan. We maken dus plannen, voor als... dan.... en proberen in de toekomst te kijken. De anderhalve meter zal voor alle onderdelen van de Strontweek een hele hijs worden. En daarnaast heeft ieder deelevenement zo zijn eigen struikelblokken. We willen eind mei beter in kaart hebben wat de mogelijkheden zijn.

Voorlopig gaan we er vanuit dat op maandag 12 oktober het ‘En nou oprotten’ gewoon door de haven zal schallen, dat Warmond de bloembollen voor stront kan ruilen, dat passagiers kunnen uitkijken naar de aankomst in Amsterdam, dat Liereliet vele rondborstige zangers voor een enthousiast publiek heeft gehad, dat de klompzeilers trots door Workum gaan, dat de geur van gerookte vis over de markt waait en dat de vissers hun lijnen en netten weer kunnen zetten.

 

Maarten Offinga
Voorzitter