Jim Mageean

Al jaren lang is Jim Mageean een toonaangevende figuur in de wereld van de maritieme muziek. Als zanger zowel als kenner van de achtergrond van deze muziek. Door hem zijn vele shanties aan de vergetelheid ontrukt en bekend gebleven.
Vanaf het begin is Jim betrokken geweest bij het Liereliet Festival.
Zonder hem zou Liereliet er heel anders hebben uit gezien of misschien niet eens hebben bestaan. Jarenlang trad hij in Workum op samen met Johnny Collins. Na diens overlijden heeft Jim als zanger in diverse formaties meegedaan aan het programma.
Dit jaar doet hij mee als lid van de groep 'Hand over Hand', waarin hij zijn krachten bundelt met 2 andere zangers die voor de 40-ste keer meedoen aan Liereliet.

Jim Mageean Joop

 

Ankie & Nanne

Ankie & Nanne spelen al vele jaren als duo. In binnen- en buitenland treden ze op, niet alleen in Europa maar ook in Amerika, Australië en Azië. In de loop der jaren hebben ze aan de basis gestaan van veel muziektheater-programma's met historisch-maritieme thema's. Een aantal daarvan hebben ze ook in Workum tijdens Liereliet gespeeld.
In clubs, musea, op maritieme festivals en havenfeesten, waar ze ook spelen ... altijd brengen ze met humor hun afwisselend repertoire ten gehore.
Tijdens Liereliet 2019 treden ze o.a. samen met Jim Mageean op onder de naam 'Hand over Hand'. 

NA op tafel19

Hand over Hand

'Hand over Hand' is de naam van een groep waarin Jim Mageean uit Engeland samenwerkt met Ankie van de Meer en Nanne Kalma uit Nederland. In de loop der jaren heeft de groep opgetreden op festivals in Nederland, Engeland, Frankrijk en Duitsland. Tijdens Liereliet zullen ze zowel nieuw materiaal laten horen als ook een aantal 'krakers' uit de afgelopen 40 jaar.

Hand over Hand19

 

Adewey & Horant

Onderweg naar het Exotische ....... op zoek naar het Mysterieuze

De 'ZeeMeerMinnestrelen' Adeweij & Horant verzorgen al oneindig lang hun lied- en verhalenprogramma's aan de hoven van de grote vorsten op het land en in de zee.
Zij reisden en reizen met hun liederen en ballades in nabije streken en ook in verre rijken in en aan weerzijden van de grote oceanen. Ook Friesland deden ze aan in eerdere jaren.
Op zondagavond 20 oktober 2019 zijn ze opnieuw in Workum.
Als gast-stel zullen zij dan het jubileum-programma 'Zwervend over de Zeeven Zeeën' presenteren en het publiek meenemen op een tocht langs Exotische oorden en mysterieuze streken.

Adeweij Horant.19jpg

Plunder

Plunder is een pirate-partyfolk band die Nederlandstalige liedjes maakt over zwarte schapen, het verlangen naar vrijheid en de zoektocht naar je innerlijke vuur. Plunder laat geen kans voorbijgaan om samen met het publiek een feestje te bouwen en zorgt daarmee altijd voor leven in de brouwerij. Met invloeden uit verschillende stijlen als Ierse folk, balkan, ska en klezmer, zet het vijftal een energiek en opzwepend eigen geluid neer. Elke plek die dit bijeengeraapte zootje schorem aandoet, wordt gegarandeerd geplunderd!

Plunder 2

Onstuimig Schuim

Onstuimig Schuim komt uit Noord-Kennemerland aan de Noordzeekust en bestaat nog maar kort. Hun wortels liggen in Workum waar, op initiatief van Frank Edam, de leden van deze groep 3 jaar geleden elkaar voor het eerst vonden. Frank speelde eerder in de Scric der Zee en heeft onder andere enkele jaren geleden de voorstelling “Kippen in het Ruim” voor Workum gemaakt.
Ze hebben inmiddels al snel hun eigen bijzondere plek gevonden in de wereld van de maritieme muziek en vertolken met veel plezier hun zang en muziek met theatrale aspecten. 

Lees meer: Onstuimig Schuim

Open Podium

 

Presentatie Open Podium 

 
   waterwijs  
 

door : WaterWijs