Vincenzo Castellana

Vincenzo thVincenzo is een rasartiest die op meeslepende, virtuoze manieren speelt op diverse 'volkse' muziekinstrumenten. Hij is een expert op het gebied van de maritieme muziekcultuur van de Middellandse Zee en specifiek Italië en als geen ander kent hij de muziekcultuur van het eiland Sicilië. Hij gaat alles zingend en vertellend tot leven brengen.

 

Acqu-Aria

AcquAria is een groep, bestaande uit 3 personen met als centrale figuur Vincenzo Castellana. Op opzwepende wijze zingen en spelen zij de muziek van Sicilië.
Ze begeleiden hun zang met diverse instrumenten die ze virtuoos bespelen.
Ogen en oren kom je tekort, geef je maar over en onderga het.

The Johnson Girls

JohnsongirlsVier super-zangeressen in één groep. Al jaren lang gelden de 'Johnson Girls' in Amerika als de vrouwelijke topgroep van het maritieme lied. Door hun concerten en door hun CD's hebben ze een nieuwe standaard gecreëerd voor het meerstemmig zingen van deze muziek.
Ze zijn niet vaak in Europa te horen en daarom zijn we ontzettend blij dat ze juist tijdens deze jubileum-editie van Liereliet hier op het programma staan.

 

Jim Mageean

Al jaren lang is Jim Mageean een toonaangevende figuur in de wereld van de maritieme muziek. Als zanger zowel als kenner van de achtergrond van deze muziek. Door hem zijn vele shanties aan de vergetelheid ontrukt en bekend gebleven.
Vanaf het begin is Jim betrokken geweest bij het Liereliet Festival.
Zonder hem zou Liereliet er heel anders hebben uit gezien of misschien niet eens hebben bestaan. Jarenlang trad hij in Workum op samen met Johnny Collins. Na diens overlijden heeft Jim als zanger in diverse formaties meegedaan aan het programma.
Dit jaar doet hij mee als lid van de groep 'Hand over Hand', waarin hij zijn krachten bundelt met 2 andere zangers die voor de 40-ste keer meedoen aan Liereliet.

 

Ankie & Nanne

NA op tafel

Ankie & Nanne spelen al vele jaren als duo. In binnen- en buitenland treden ze op, niet alleen in Europa maar ook in Amerika, Australië en Azië. In de loop der jaren hebben ze aan de basis gestaan van veel muziektheater-programma's met historisch-maritieme thema's. Een aantal daarvan hebben ze ook in Workum tijdens Liereliet gespeeld.
In clubs, musea, op maritieme festivals en havenfeesten, waar ze ook spelen ... altijd brengen ze met humor hun afwisselend repertoire ten gehore.
Tijdens Liereliet 2019 treden ze o.a. samen met Jim Mageean op onder de naam 'Hand over Hand'. 

Hand over Hand

handoverhand

'Hand over Hand' is de naam van een groep waarin Jim Mageean uit Engeland samenwerkt met Ankie van de Meer en Nanne Kalma uit Nederland. In de loop der jaren heeft de groep opgetreden op festivals in Nederland, Engeland, Frankrijk en Duitsland. Tijdens Liereliet zullen ze zowel nieuw materiaal laten horen als ook een aantal 'krakers' uit de afgelopen 40 jaar.

 

Adewey & Horant

Onderweg naar het Exotische ....... op zoek naar het Mysterieuze

De 'ZeeMeerMinnestrelen' Adeweij & Horant verzorgen al oneindig lang hun lied- en verhalenprogramma's aan de hoven van de grote vorsten op het land en in de zee.
Zij reisden en reizen met hun liederen en ballades in nabije streken en ook in verre rijken in en aan weerzijden van de grote oceanen. Ook Friesland deden ze aan in eerdere jaren.
Op zondagavond 20 oktober 2019 zijn ze opnieuw in Workum.
Als gast-stel zullen zij dan het jubileum-programma 'Zwervend over de Zeeven Zeeën' presenteren en het publiek meenemen op een tocht langs Exotische oorden en mysterieuze streken.

Plunder

Plunder 2

Plunder is een pirate-partyfolk band die Nederlandstalige liedjes maakt over zwarte schapen, het verlangen naar vrijheid en de zoektocht naar je innerlijke vuur. Plunder laat geen kans voorbijgaan om samen met het publiek een feestje te bouwen en zorgt daarmee altijd voor leven in de brouwerij. Met invloeden uit verschillende stijlen als Ierse folk, balkan, ska en klezmer, zet het vijftal een energiek en opzwepend eigen geluid neer. Elke plek die dit bijeengeraapte zootje schorem aandoet, wordt gegarandeerd geplunderd!

Onstuimig Schuim

OnstuimigSchuimOnstuimig Schuim komt uit Noord-Kennemerland aan de Noordzeekust en bestaat nog maar kort. Hun wortels liggen in Workum waar, op initiatief van Frank Edam, de leden van deze groep 3 jaar geleden elkaar voor het eerst vonden. Frank speelde eerder in de Scric der Zee en heeft onder andere enkele jaren geleden de voorstelling “Kippen in het Ruim” voor Workum gemaakt.
Ze hebben inmiddels al snel hun eigen bijzondere plek gevonden in de wereld van de maritieme muziek en vertolken met veel plezier hun zang en muziek met theatrale aspecten.
Alle emoties die de zee oproept stoppen ze in hun, voor het grootste deel zelfgeschreven, Nederlandstalige liederen en muziek. De verhalen gaan over weemoed, werklust, ontberingen, angsten, dromen en verlangens en worden met veel overtuiging en enthousiasme vertolkt. Er valt voor het publiek veel mee te zingen, mee te lachen, maar ook ontroerd te raken.
Het werk van Onstuimig Schuim is niet tijdgebonden, het strekt zich uit van de Gouden Eeuw tot in het heden en wordt af en toe met veel humor en spektakel neergezet.
Hun muziekstijl laat zich het beste omschrijven als een vleug folk met traditionele en buitenlandse invloeden, werkliederen en ballades.
Iedereen zingt en ze begeleiden zichzelf daarbij, met zelfgeschreven arrangementen, op fluiten, gitaren, saxofoon, cello, mondharmonica, accordeon, banjolele, cagon en kleppers
De groep is een graag geziene gast op festivals, speelt erg graag op straat op mooie plekken maar verzorgt ook complete concerten op binnenlocaties.

Voortvarende Vrouwen

Voortv vrouwen thHet visvrouwenkoor uit Rottevalle en wijde omgeving. Jaarlijks stonden ze 1x per jaar op het podium tijdens de Rottefalster Sjong & Muzykjûn. Elk jaar werd er voor een ander thema gekozen. Maar sinds de waterdag in juni 2013, tijdens de feestelijke viering van het 200 jarig bestaan van de Compagnons der Rottevalster Vallaten treden de dames ook op bij feestjes, festivals, zorgcentra, jubilea en bij nautische evenementen. Ook een buitenlands optreden in Leer Dld. staat er inmiddels op de lijst van optredens. Buitenoptredens zijn altijd in zeevrouwen tenue. Bij andere optredens voor de pauze in Visvrouwentenue en zeeliederen repertoire, na de pauze in overleg repertoire themaliedjes in fleurige stijl. Irene & Henny begeleiden het koortje op het schippersklavier (de trekharmonica).