Voortvarende Vrouwen

Voortv vrouwen thHet visvrouwenkoor uit Rottevalle en wijde omgeving. Jaarlijks stonden ze 1x per jaar op het podium tijdens de Rottefalster Sjong & Muzykjûn. Elk jaar werd er voor een ander thema gekozen. Maar sinds de waterdag in juni 2013, tijdens de feestelijke viering van het 200 jarig bestaan van de Compagnons der Rottevalster Vallaten treden de dames ook op bij feestjes, festivals, zorgcentra, jubilea en bij nautische evenementen. Ook een buitenlands optreden in Leer Dld. staat er inmiddels op de lijst van optredens. Buitenoptredens zijn altijd in zeevrouwen tenue. Bij andere optredens voor de pauze in Visvrouwentenue en zeeliederen repertoire, na de pauze in overleg repertoire themaliedjes in fleurige stijl. Irene & Henny begeleiden het koortje op het schippersklavier (de trekharmonica).

Acqu-Aria

AcquAria is een groep, bestaande uit 3 personen met als centrale figuur Vincenzo Castellana. Op opzwepende wijze zingen en spelen zij de muziek van Sicilië.
Ze begeleiden hun zang met diverse instrumenten die ze virtuoos bespelen.
Ogen en oren kom je tekort, geef je maar over en onderga het.

Vincenzo Castellana

Vincenzo thVincenzo is een rasartiest die op meeslepende, virtuoze manieren speelt op diverse 'volkse' muziekinstrumenten. Hij is een expert op het gebied van de maritieme muziekcultuur van de Middellandse Zee en specifiek Italië en als geen ander kent hij de muziekcultuur van het eiland Sicilië. Hij gaat alles zingend en vertellend tot leven brengen.

The Johnson Girls

JohnsongirlsVier super-zangeressen in één groep. Al jaren lang gelden de 'Johnson Girls' in Amerika als de vrouwelijke topgroep van het maritieme lied. Door hun concerten en door hun CD's hebben ze een nieuwe standaard gecreëerd voor het meerstemmig zingen van deze muziek.
Ze zijn niet vaak in Europa te horen en daarom zijn we ontzettend blij dat ze juist tijdens deze jubileum-editie van Liereliet hier op het programma staan.

Hand over Hand

'Hand over Hand' is de naam van een groep waarin Jim Mageean uit Engeland samenwerkt met Ankie van de Meer en Nanne Kalma uit Nederland. In de loop der jaren heeft de groep opgetreden op festivals in Nederland, Engeland, Frankrijk en Duitsland. Tijdens Liereliet zullen ze zowel nieuw materiaal laten horen als ook een aantal 'krakers' uit de afgelopen 40 jaar.

 handoverhand