klompjes.jpg

Lynn Noel

C'est l'Aviron: Liedjes en Verhalen van de Noord-Amerikaanse Pelshandel

Lynn3Peddel mee met de 'voyageurs' in hun kano's van boombast; ga met ze mee de rivier op, van Old Montreal naar de midzomerse samenkomsten aan de oevers van Lake Superior.
Laat je meenemen door liedjes in het Frans, Engels, Gaelic, Ojibwa en Inuktitut, die voortkomen uit het rijke multiculturele erfgoed van het vroege Canada en de jonge Verenigde Staten.

Lynn Noel is - als zangeres en vertelster - een bekroond vertolkster van Noord-Amerkaans erfgoed, met een heldere, krachtige stem die mensen uitnodigt met haar mee te doen.
Haar programma-serie 'Crosscurrents (Tegenstromen): Besef van Plaats in Lied en Verhaal', heeft ze opgevoerd in iedere provincie en territory in Canada evenals in een groot gedeelte van de VS.
Haar boek 'Voyages: Canada's Heritage Rivers' was gekozen tot 'Best Conservation Publication of the Year' door de 'National Recources Council' van Amerika. Haar 'living history'-personificatie van de 'Northwest Company'-pelshandelaarster Lisette Laval Harmon werd bekroond met de inaugurele prijs van de ' Canadian Heritage Rivers System'.
Geboren in Boston en met familie-lijnen naar Nova Scotia, is Lynn een werkelijk Noord-Amerikaanse en al sinds lange tijd is ze een toonaangevend vertolkster van 'folk'- en maritieme muziek.